Project Wonderful kullanma klavuzu

Project Wonderful, açık arttırma benzeri bir yapı ile çalışan bir reklam yayınlama servisidir. Diğer reklam yayınlayabileceğiniz sitelerin aksine her tık başına ücret almaz. Reklamınızın yayınlanmasını istediğiniz web sitesine, yayınlanması istediğiniz reklam için günlük ne kadar para vermek istediğinizi belirtirsiniz. Eğer siz en yüksek teklifi yaptıysanız, sizin reklamınız anında yayınlanmaya başlar, eğer en yüksek 2. teklifi yaptıysanız reklamınız en yüksek teklifi yapan kişinin ayırdığı bütçe bittiği an itibari ile yayınlanmaya başlar. Eğer sizin reklamınız yayınlanırken birisi teklif yaparsa, sadece reklamınızın yayınlandığı süre için para ödersiniz.

Adım adım Project Wonderful’u Ekşi Duyuru için kullanımına bakalım:

1. Ekşi Duyuru: Ekşi Duyuru’nun şu anda en altında bulunmakta olan  “Your ad here, right now: $x,xx” linkine tıklarsanız Project Wonderful’un sitesine gidersiniz.

image

 

Ekşi Duyuru’nun 300×250 Project Wonderful reklam kutusu sayfası için tıklayın.

2. Project Wonderful reklam kutusu sayfası: Your ad here… linkine tıkladığınız zaman karşınıza Project Wonderful’un sitesi çıkacak ve bu reklam kutusu ile ilgili tüm istatistiki bilgiler gelecektir.

pw1

Resimde de açıklamaya çalıştığım gibi 4 ayrı bölge var: Kanada, Amerika, Avrupa, dünyanın geri kalanı. Türkiye’den gelen trafik Avrupa’da gözüküyor ve image bayrağı ile temsil ediliyor. Bu bölgelerin kulakçıklıklarına basarak sitenin hangi bölgede hangi reklamı gösterdiğini, ve bu reklamın yayınlanması için verilmiş teklifin ne kadar dolar olduğunu (reklamın altındaki fiyat) görmeniz mümkün.

Sayfanın geri kalanında kutuların ne kadar gösterim aldığını ve ne tarihsel olarak bu reklam kutularına tüm bölgeler toplamında ne kadar para ödendiğinin grafiğine bakarak bu reklam yerinin sizin bütçenize uygun bir seçim olup olmadığını analiz edebilirsiniz.

 

3. Üyelik Formu: Eğer üyelik formunu doldurmakta Türkçe yardıma ihtiyacınız varsa yukardaki resme tıklayabilirsiniz.

pw2

 

4. Place your bid: Login olduktan sonra tekrar 2. adımdaki ekşi duyuru reklam kutusu sayfasına geri gidince çıkan place your bid sayfası aşağıdaki gibi olacaktır:

pw3

Burada 300×250 boyutlarında ve “C: safe for children” yani “çocuklar için güvenli” hiç bir reklamınızın olmadığı, ve “create a new ad” linki ile yeni bir reklam yaratabileceginizi belirtiyor. Create a new ad linkine basarak yeni bir reklam yaratalım.

 

5. Create a new ad: 2 adımdan oluşan create a new ad’in birinci adımında sizden ne boyda bir reklam seçmek istediğinizi soruyor. Ekşi Duyuru’nun şu anda sadece 300×250 boyutlarında reklam verdiğini ve Project Wonderful’a bu reklam alanı aracılığı ile geldiğiniz için sizin için otomatik olarak 300×250 boyutlarındaki reklam seçilmiş durumda:

pw4

 

6. Create a new ad: 2. adımda ise aşağıdaki bilgiler soruluyor:

pw5

  • Web adresi[link]: Reklamın nereye gideceği. bu alanda http:// ile başlamayı unutmayın. Örnek http://www.eksiduyuru.com
  • Hover metin [hover text]: Reklama tıklamadan fareyi üzerinde bekletince çıkacak metin. Örnek: Ekşi Duyuru – sorularınıza hızlı cevaplar bulabileceğiniz bir site!
  • Nickname: Sadece sizin kullanımız için bir isim verin. Örnek: EkşiDuyuru-300×250
  • Rating: İçerik sınıflandırma. C- çocuklar dahil herkez için, SFW- iş yerine bakmakta sorun olmayan, NSFW- iş yerinde bakamayacağınız, ofensif ve cinsel içerik
  • Create this ad yeşil düğmesi ile reklamı yaratıyorsunuz.

Sonrasında çıkan geri dönün linkine tıklayarak gene 2. adımdaki sayfaya döndüğümüzde Place your bid bölümü aşağıdaki gibi oluyor:

 

7. Fiyat teklifi vermek:

pw7

a. Reklamı vermek istediğiniz bölgeleri seçin. Örneğin sadece Türkiye için reklam verecekseniz sadece image seçili olsun. Seçimlerinizi değiştirdikçe istatistiki bilgiler de değişecektir.

b. Günde ne kadar bütçe ayırmak istediğinizi seçin. Örneğin sadece Avrupayı seçtiğinizde Türkiyede yayınlanması için ne kadar teklif vermenizi üstteki “winning bid”’in fiyatindan öğrenebilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta eğer 4 bölgeyi de seçerseniz sistem verdiğiniz teklifi bir nevi 4’e bölüyor. Diyelim Amerikada $1, Kanadada $0.50, Avrupada $2, dünyanın geri kalanında $0.75 maksimum verilen teklifler. Siz $3 teklif verirseniz, önce en düşük yerde yayınlanması garanti olacak’tan en pahallıya doğru bölüyor fiyatı: kanada’da dünyanın geri kalanında ve amerikada maksimum teklifi geçecek şekilde yayınlanıyor, avrupaya para yetmediği için $0.75 lik aktif olmayan avrupa teklifiniz olmuş oluyor. (eğer ileride paranız kaldıysa, ve avrupa teklifi düşerse avrupada yayınlanmaya başlıyor).

c. Place bid düğmesine basın.

 

8. Reklam ücretlerini ödeyebilmek için Project Wonderful’a para transferi yapmak

Ne yazık ki daha önceden para yüklemediysenız, Place bid dediğiniz zaman hesabınızda hiç para olmadığından aşağıdaki gibi bir hata alacaksınız:

pw8

Add some funds linki aracılığıyla ne kadar para aktarmak istediğinizi (örneğin 5$) bu kutuya yazıp:

pw9

Add funds düğmesine basarsanız,

pw10

Ne kadar para aktaracağınızın özeti çıkar, ve make payment linkine basarsaniz PayPal’ın sayfasına yönlendirilirsiniz. PayPal ile ödemenızı yaptığınız anda Project Wonderful’da paranız belirecektir.

 

Sonuç

Ne yazık ki 4 adımda yapılacak bir işi biraz karışık hale getiren bir sistem yapmışlar, fakat ilk reklamınızı yükleyip para aktardıktan sonra sitenin geri kalan işleyişini öğrenmeniz oldukça hızlanacaktır. Sistem bir başkası sizin reklamınızı geçerse sizi uyaracaktır.

Project Wonderful’da reklam vermeyi olabildiğince anlatmaya çalıştım, açıklamamı istediğiniz bir yer olursa iletişime geçmekten çekinmeyin.

 

Project Wonderful’un ana sayfası için: https://www.projectwonderful.com/?tag=71393

Ekşi Duyuru’nun 300×250 reklam sayfası için: https://www.projectwonderful.com/advertisehere.php?id=62181&type=7&tag=71393

Leave a Reply