- Güvenlik. Eski site tamamen HTML temelli olduğundan yeni kurulan sistemin çok karışık bir yapıda olmaması bu sayede de hem kolay servis edilebilir olması hem de hatasız kod sağlanması amaçlandı. Tüm sayfa işlerini yapan sistemin basitliği ama efektif oluşu sayesinde herhangi bir CMS sisteminin karışıklığı ve güvenlik açıkları önenmiş oldu.
- Eski sitede edinilmiş web sitesinin sayfa yapısının bir benzerinin korunması. Eski sitede ana içeriğin çevresini saran header, menu, footer gibi elemanlar aslında birer “frame” olmasından dolayı her sayfayı oluşturan asıl içerik ayrı bir html dosyasında tutuluyordu. Bölümün bu yapıyı korumak istemesinden dolayı oldukça yakın bir sistem oluşturuldu.
- Yerelleştirme. Eksi sitede tüm Türkçe sayfalar İngilizce sayfalardan ayrı birer HTML dosyasında tutuluyordu, bu sitede değişiklik yapıldığında süreki birden fazla dosyanın senkronize değişmesi demekti. Ayrıca İngilizce/Türkçe değişimi yapıldığında mevcut sayfa kaybediliyordu. PHP ile tüm yerelleştirme sayfa içinde yerinde yapıldı, bu sayede hem İngilizce Türkçe değişimi düzgün işler oldu, hem sitede herhangi bir sayfanın hem İngilizce hem Türkçe değişikliğini aynı noktadan yapılabilir oldu.
- Verinin izolasyonu. Bazı veriler, örneğin mevcut öğretim görevlilerinin bilgileri, HTML’den ayrılarak bir PHP veri yapısına aktarıldı. Bu sayede hem HTML oluşturulması optimize edildi, hem de yeni veri girişi tek noktadan ve hızlı bir şekilde yapılabilir oldu. Bir kere girilen veri birden fazla yerde içerik olarak kullanılabilir hale geldi.
- Google Takviminin siteye bütünleşik hale getirilmesi. Google’ın Calendar widget’inin tasarimi tamamen kişiselleştirilemediği için, widgetin verisini işleyerek siteye özel takvim sistemi yaratıldı.
- Tasarım. Bölümün isteği dahilinde güncel bir tema seçildi ve Photoshop dosyalarından adapte edildi.
Ziyaret etmek için: http://www.cs.bilkent.edu.tr